Helsinki, Finland
contact [ät] veijonen [dot] com

Salt-moduuli Windows-tietokoneen käyttöönottoon

Palvelinten hallinnan kurssini päätehtävänä oli luoda Salt-moduuli valitsemastaan aiheesta. Päätin tehdä moduulin Windows-tietokoneen käyttönottoon pelaamista ajatellen. Moduuli asentaa erilaisia pelaamiseen liittyviä ohjelmia kuten esimerkiksi Steamin, Originin ja Teamspeakin.

Linkki moduuliin!

Moduulin käyttöä varten tarvitset Linux-tietokoneen (livetikku/CD käy) sekä Windows-tietokoneen. Windows-tietokoneelle tulee ladata salt-minion (Python3, luultavasti AMD64) ja asennuksen yhteydessä asettaa Linux-tietokoneesi herraksi. Kun salt-minion on asentunut, suorita moduulin run.sh-tiedosto herrallasi komennolla

bash run.sh

Jos virheilmoituksia tulee, kokeile suorittaa run.sh -skripti uudestaan.

Tarkempia ohjeita ja tietoja saa moduulin GitHub-varastosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.